Ciğerci Aytaç Ümitköy- Ankara



  "Ciğerlere Fısıldayan Adam" olarak ünlenen Ciğerci Aytaç'ın mekanındayız. Ankara'da son dönem popüler kebap mekanları arasında yer alan Ciğerci Aytaç'ın 1970'li yıllardan günümüze uzanan bir hikayesi var.

   Dededen, babadan ciğerci olan Aytaç Bey, geçmişten gelen tecrübenin üzerine yenilerini ekleyerek kendi tarzını yaratmış. Özellikler yaprak ciğer ve kayın mantarının sıra dışı sunumu ve Aytaç Bey'in masa başı showu oldukça iddialı.

  Menüde: Ciğer şiş, yaprak ciğer, kuzu sırt, Ali Nazik, Adana kebap, Urfa kebap gibi yöresel kebap çeşitlerinin yanı sıra beyaz et de mevcut.


 İkramlar

Masaya oturur oturmaz hemen servis edilen 10 çeşit meze ve sıcak lavaş  ikramı ile önce gözünüz sonra mideniz şenleniyor. Masadaki ikramlar 8 kişi için hazırlanmıştı.


Babagannuş, közde domates, biber, soğan, ezme salata, pişmiş ezme, mevsim salata, karışık turşu, mevsim yeşillikleri, sumaklı soğan, Aytaç Bey bize özel közde sarımsak da hazırlatmıştı.


Ciğer Şiş

Ciğerlerin pişme kıvamı yerinde ve kurutulmamış. Ciğer soğumasın diye azar azar sıcak olarak servis ediliyor. Bol sumaklı soğan ve kimyon ilavesi ile ciğerin lezzetine lezzet kattık ,lavaşa sararak afiyetle yedik.



Et Çöp Şiş - Ciğer Şiş

Et çöp şiş ve ciğer karışık olarak sipariş verip her iki lezzetin tadına bakmak mümkün.


Yaprak Ciğer

Yaprak ciğer bence mekanın başyapıtı niteliğinde. "Ben ciğer sevmem." diyenlerin bile severek yiyeceklerini düşünüyorum. Baharatlarla lezzetlendirilmiş olan yaprak ciğerin pişirme yöntemi de oldukça dikkat çekici. Vog tavada ve yüksek ısıda alevler arasında pişirilerek servis ediliyor.


Kuzu Sırt

Kuzu sırttan yapılan kebap da lezzetli ve içi suluydu. Etin tadı baharatla baskılanmamıştı. Bunun önemli olduğunu düşünüyorum. 


Kayın Mantarı

Bir mantar ancak bu kadar lezzetli pişirilebilir. Tavada yüksek ısıda sotelenen mantar masada servis anında kaşar peyniri ile ekstra lezzetlendiriliyor. Mutlaka deneyin derim.


Kuzu Şiş

Mekanda kırmızı et sevenlerin beğeneceği bir başka lezzet de kuzu şiş olacaktır. Küp küp doğranıp yağ parçaları ile şişe dizilen kuzu etleri de sulu ve lezzetli.


Hatay Künefesi


Fıstıklı Kadayıf

Yemek sonrası tatlı olarak Hatay künefesi ve fıstıklı kadayıf vardı. Tatlıların iç malzemesi bol, lezzetliydi. Ancak Ankara'da daha lezzetli künefeler yediğimi belirtmem lazım.

Yorum: Ciğerci Aytaç'ın yeni mekanında keyifli bir akşam geçirdik. Servis hızlı, ikramlar ve ana yemekler lezzetli. Fiyatlar makul. Mekanda küçük çocukların vakit geçirmesi için bir oyun parkı da mevcut.

Fiyat: Kebaplar 25-30 TL arası, yaprak ciğer 25 TL, kayın mantarı 9 TL, künefe 10 TL. Yemek sonrası gelen Dibek kahvesi ikram.

Adres: 2432. Cadde No:35/A Ümitköy/ Çankaya/ Ankara

Tel : 0312 236 18 80

www.cigerciaytac.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder